Pārkopēts no cita foruma
LR5 tīkla plānotā konfigurācija no 2014. gada 10. februāra, Rīgas raidītāja jauda no 1. janvāra. Dati nav oficiāli un reāli var atšķirties no plānotajiem.
Rīga 93.1 2000W
Liepāja 102.1 60W
Ventspils 96.5 50W
Valmiera 89.5 1000W
Daugavpils 88.7 1000W
Rēzekne 103.8 100W
Liepāja atkal apdalīta, tāpat kā CapitalFM gadījumā (100W) .
Izskatās ka Artuss vēl mazāk sajēdz no radio. Pažarnieki, apsardze. Es esmu bijis neskaitāmas reizes. Jā poliči priekšā. Ventilatori nav no kartona, bet tomēr. Tas viss LR turās uz 4 cilvēkiem patiesībā, bet... Lai LR funkcionētu, tur ir 8 studijas. Katrā kaut kas notiek. Es saprotu ka Artuss ir dumš, bet nu UFO. Protams, viņš pats radio uzcepis, bet te bijušajam kolēģim valsts iedod piķi. Tirgus kropļošana? Ja nav komercija, tad kāda kropļošana. Protams, valts un bezmaksas haļava atsitīs kausītājus, kuru rezultātā komerciālajiem samazinās jau tā knapā barotuve no reklāmām. No otras puses. Piedodiet, atvainojiet. Komerciālie ir garām. Tur tak nav ko klausīties. EHR konkrētai auditorijai? Nu varbūt. Tur ir vien datorrobots kas spēlē un miers. SPIN neesmu kausījies.
Vo, vo, jauniešu auditorija tas ir tikai komerciālajiem. Piedodiet, nē. Es arī esmu jaunietis savos 30 gados. NABA? NABA ir pārāk alternatīva.
Es cienu gan UFO, gan Grēviņu kā cilvēkus, kurus personīgi pazīstu, bet...
"Ko tu dirs ar vienvārdsakot?", paša UFO vārdi. Kāpēc tāds UFO nevar uztaisīt to pašu ko Grēviņš taisa? Izkonkurētu un PIECI.LV nemaz nepiedzimtu. Te pārādās tipiskā Latviešu skauģa situācija. Es nevaru, bet čīkstu, ja cits māk un var. Cita lieta vai tas ir par privātu naudu vai par nodokļu maksātāju naudu. Tāpat no tā piķa, ko valsts iedeva, liela daļa iet tieši aparatūras atjaunošanai. Nē, ne raidītājiem, bet gan tieši rādio mājas iekārtu atjaunošanai. Pa 150 000 studiju iekārtot? Ne jau ar zelta mailņām bet gan normālu. Nevis tā kā komerciāli to dara: vislētākais un vissūdīgājais ko var dabūt. Protams, katrs skaita savu naudu, bet LR1 nebūtu LR1, bet tā kas viņiem ir, un tas kas viņiem ir, maksā naudiņu.
Kaut kā tā man tās domas iezagās galvā, klausoties suņu būdu vs lr5
Piekrītu Minivat te teiktajā: http://freefm.lv/forum/viewthread.php?forum_id=33&thread_id=426#3627
Artuss tur tikai tukši dirš un brauc augumā, bet Ufo tur tomēr kaut ko loģiski pamato. Kaut vai par to pašu interneta un podcastu klausīšanos. Viņš ir tam izgājis cauri un sapratis, ka reāli tā NAV... tas nestrādā. Viņiem no sākuma bija mājas lapā iekšā tās saucamās "kasetes". Nu tās ir pazudušas.. . Kā arī reitingi ir tikai tad kad radio ir gaisā FM. Lūk tās arī ir atbildes uz visu!
It kā jau visi runā par to ka FM pazudīs utt. bet tā tas tomēr vismaz šobrīd un tādā izskatā nav! Kas zin, varbūt Latvija vienkārši stipri atpaliek..
Artuss pilnīgi bezjēdzīgi brauc virsū tas gan ... bet tā njemot lielos vilcienos protams boomam tagad ir obidno, jo palikšana bez FM šim radio draud ar beigu sākumu, nu nav tie neta klausītāji tik daudz cik gribētos, un viss spēks ir FM
Nu nezinu kur esmu braucis aiz robežas visur FMs rullē ...
Interesanti... Kas notika ka pēkšņi BēBē brokastis pajuka. Ufo aizgāja, Fredis palika. Rezultātā Ufo uztaisa BOOM FM un cīnās. Malacis, starp citu, ka cīnās. Bet nu. Piķa pietrūka lai tiktu pie savas frekvences. Kas attiecas uz Grēviņu. Tiklīdz izjuka Radio101 komanda, tā NEPLP sāka raudāt ka vajag talantu saglabāt. Rezultātā Grēviņš tiek pie LR5. Kas tur slikts. Varēja arī citi ieziepieties.
Ja godīgi, tad tas komercstaciju bezpregels vienreiz ir jābeidz. Visiem diapazoni sakompresēti, lai ir skaļāk. Tālāk no datora spēlē mūziku, džinglus, reklāmas un kaut ko savu politisku bīda (pamatā krievi), attiecīgi labi vien ir ka Valsts Radio Profesionāli (cik nu profesionāļi, bet tomēr), uztaisīs arī jaunajai paaudzei staciju. Klausīsies vai nē, tas ir mūsdienu kultūras un pieraduma jautājums, tajā pat laikā, tas ir labi ka LR domā arī par šo nišu. Reklāmas utml tirgus lietas. Nu lai jau komerciālie savā starpā cīnās. Ja LR auditorija pieagaugs, tad tas ir tikai loģiski ka tur var parādīties reklāmas. Reklāmmaksātājiem galvenais ir auditorija nevis cena. Ja katrs komerciālis knapinās, tad nav brīnums ka viņiem reklāmdevēji neko sakarīgu negrib maksāt. Manis pēc. Kaut vai lai izmirst tie komerciālie MP3 massu playeri. Jēga nekāda, tikai vēsturiska. Pastāvēs, tas kurš mainīsies. (C) Rainis