Free FM banner
29 Augusts 2026
Saules Aktivitāte
Saules Aktivitāte
Draugi
People.lv Near-Space Program
Latvijas radiostaciju ceļvedis
Legacy SAT - Ieskats satelītu televizijas vēsturē
IBM Kolekcija - Projekts kurā tiek tīrīta un restaurēta IBM ražotāja tehnika.
Aktuāls Jautājums
Kādu interneta radio izvēlaties klausīties ikdienā?

LV vietējo radio piedāvāto

Ārzemju radio piedāvāto

Neklausos interneta radio

Šodienas jubilāri:
Šodien nav jubilāru
Čats
You must login to post a message.

27/11/2023 02:08
Paldies.

26/11/2023 20:38
Prozīt Princ. Cool

10/05/2023 23:09
Yahoo Hip Hip , Urā!

05/03/2023 03:02
Pateicos! Galvenais, ka nozarē viss joprojām notiek. Tie, kam jābūt īstajos brīžos pie uztvērējiem, tur arī ir! 73!

04/03/2023 23:53
Turpinot tradīciju, Roland sumināts. 73

28/11/2022 11:07
Paldies 73

27/11/2022 01:01
Normāls čatiņš... Normund, apsveicu un 73!

05/03/2021 00:39
Paldies! Lieliska DX dāvana 50. dzimšanas dienā bija aizpagājušās nakts profilakse Zaķusalā! 73!

04/03/2021 20:19
Roland, Sumināts! Lai intresanti DX!

27/11/2020 13:57
Paldies, Roland!

Skatīt tēmu
 Print Thread
Radio Merkurs 1485 KHz
Yahoo
Vai kādam nav kāda info par vienīgi vidējo viļnu radiostaciju Latvijā? Man liekas, ka viņi savu raidītāju jau kādu laiku ir izslēguši..!

ixilo
itka raida, kautkur no bolderajas

Carlos3
Piemēram Straupē Merkūrs skan diezgan labi.

marsinsh
Ja atcerēšos šodien ieslēgšu AM skalu auto Smile bet cik zinu šamie vilka tīri labi, pat līdz Limbažiem Cool

Rolands Strautmalis
Yahoo, Tavs jautājums arī man pēc ilgiem laikiem lika ieslēgt vidējos viļņus, kas patiesībā ir mana veca un nerūsējoša mīlestība, bet laika deficīts liek turēties pie vēl lielākas mīlestības - FM.

Radio Merkurs patlaban Nītaurē skan labi, pat nepievienojot speciālo 500 m antenu.

73!

Yahoo
Kopš kura laika tad šie no Āgenskalna jau prom??

Minivat
Man arī liekas, ka Merkurs raida no Āgenskalna vecā TV torņa. Vismaz, kad pēdejo reizi tur kāpu augšā, tad raidīja uz nebēdu. Tas gan bija uz 9 maiju, bet nez vai kas mainījies. Tur lielas problēmas ar to raidītāju. Antena novilkta paraleli tornim un nes virsū uz visiem kabeļiem tā, ka maz neliekas. Ar plikām flaķenēm var klausīties radio Smile

marsinsh
eradio forumos kkur paslidēja infa par šamo pārbraukšanu uz Bolderāju (šamie kkur tur torni atraduši) Cool

ixilo
Minivat tad tu tas drosmigais biji kas lielo breku iziraisijia ai ai ai vinji jau no vasaras vidus ir projam no agenskalna un paldies dievam vismaz beidzas murgi kad telefonos speleja vacu slageri

Minivat
A, kas par brēku? Es laikam ko garām palaidu Smile Ne jau prieka pēc es tai tornī kāpu, antenu zolīdi uzliku un pēc tam smuki noņēmu. Vispār jau Āgenskalna tornī ir riktīgs bardaks un uzreiz var redzet, ka tam nav kārtīga saimnieka.
Uz kurieni tad Merkures prvācās? Kautkā dikti bieži tā stcija maina savu atrašanās vietu.

ixilo
Minivat ko tad pa antenu kartigi liki ?? Merkurs kautkur no bolderajas raida bet kur tieshi es nezinu

Yahoo
Nu veči... Grin Grin šodien biju Vecmilgrāvī tieši pie paša kanāla kur iepretim tieši sanāk Bolderāja! Merkurs knapi mašīnā skanēja... labi tas uztvērējs nav īsti AM domāts, bet nu pie tāda attāluma un apstākļiem jau nu vajadzēja skanēt Grin Droši vien atkal fīderu silda nevis gaisu Grin

Minivat
ixilo, man bija jānodrošina radio tiešraide no uzvaras parka. Uzliku uztverošo antenu uz otrā laukuma un vēlāk to savācu. Uz uzvaras laukumu tikai no tāda augstuma bija tiešā redzamība. Vienkārši, diezgan drūms iespaids palika par torni. Visa konstrukcija nav gadiem krāsota un pamatīgi sarūsējusi. Visapkār veci dzelzi, kabeļa gali un citi atkritumi Nu nav tam tornim kārtīga saimnieka.
Par to Merkuru tomēr interesanti. No kurienes tad raida?

ixilo
Minivat kam tad bija ta uztverosha antena domata ?? uz kadu radio staciju

Minivat
Tā bija radiolinka antena lai varētu skaņu no laukuma aizraidīt uz torni. Es jau ar to regulāri nodarbojos, bet āgenskalna tornī kāpu pirmoreiz.

ixilo
nu skaidrs

Pāriet uz sadaļu
Jaunākie komentāri
· Dīvains laiki atgri...
· Komentēšu šo vien...
· Gan jau kāds to pro...
· NEPLP vadītaja reak...
· https://anrijs.lv/me...
· Rolands Strautmalis,...
· Viktorīna. Pavisa...
· Ja kādam no jums fo...