Sveiciens visiem. Mani jau diezgan ilgi māc jautājums par to vai interneta radio ir jābūt kaut kādām licencēm. Cik saprotu, lai šis pasāciens būtu legāls ir jābūt kaut kādam līgumam ar AKKA. Tam vajadzētu būt saistītam ar autortiesību likumu un AKKA ir arodbiedrība, kura aizstāv mūzikas autoru intereses. Bet man rodas jautājums vai tas viss ir vajadzīgs un kādā kārtībā tas tiek organizēts, un kas to kontrolēs. Tā pat gribētu uzzināt vai danceradio.lv, clubradio.lv un pārējiem šāda stila radio ir ar to visu padarīšanu bijusi darīšana.
Par to visu jautāju, jo kādu laiciņu iepriekš ir gadījies saņemt vēstuli ar piedāvājumu slēgt līgumu. Pietam toreiz serveris neatradās Latvijā. Izmantošanā bija tikai lv domēns. Tā kā, ja esmu ieplānojis radīt kaut ko plašākām masām, nedomājot tikai par draugiem un viņu draugiem, tad īstenībā ir nedaudz aizdomas, ka šādu vēstuli varētu saņemt atkal. Kopumā negribētos arī izcelties ar kaut ko nelegālu .
Paldies, visiem, kuri veltīja laiku, lai to izlasītu.
Cik saprotu, tad manā gadījumā interneta radio ir uzskatāms par neinteraktīvu.
Tur atradu šādu informāciju:
Muzikālu darbu nepārtraukta plūsma tiešaitē:
Ja neinteraktīva1 radio programma tiek raidīta internetā un/vai citās digitālās platformās – 4,5% no ieņēmumiem, kas gūti no attiecīgās interneta un/vai citas digitālās platformas vietnes (reklāmas ieņēmumi un no interneta un/vai citas digitālās platformas vietnes lietotājiem gūtie ieņēmumi), bet ne mazāk kā Ls 50,- mēnesī.
Tad man radās jautājums... Ja peļņas nav vispār un man nav ne mazākā sakara ar komercdarbību, uz mani attiektos tie Ls 50?
Edited by Pats Toms on 31/07/2011 14:31
Ar autortiesību maksām irt tā kad pastāv veidi kā maksā autortiesības. Viens veids ir kad maksā no uzņēmuma ,medija apgrozījuma kautkādu procentu. Otrs veids ir kad maksā par atskaņotām dziesmām publiski, iesniedzot skaņdarbu sarakstu, cik reizes esi atskaņojis . Otrajā gadījumā galīgi nav starpības vai to dziesmu klausās 10 cilvēki vai 10 tūkstoši. Kas atiecas par to kur paliek nauda tad autors saņem kādus 2-5% no iekasētās naudas ,pārējais ir aģentūrai un Valstij nodokļos. Un gribu redzēt kādu Ledy Gaga kura būtu saņēmusi naudiņu no AKKA /LAKA , vai Laipas. Tas viss ir viens skaists "jājiens" uz multimēdiju uzņēmēju pakaļas.