Topoša interneta radiostacija meklē DJ ar interesi par indie,chillout,experimental,ambient,world,jazz,nekomerciālo utml. veida mūziku/Autorraidījumu veidotājus(Ar zināšanām un vēlmi veidot raidījumus par veselīgu dzīvesveidu,filozofiju,procesiem sabiedrībā utml.).
Darbošanās radio pirmkārt tiks balstīta uz entuziasma un brīvprātības principa. Materiāla atlīdzība laika gaitā var nākt klāt kā bonuss.
Radiostacijas atklāšana paredzēta šā gada nogalē.
Ētera studija atradīsies Rīgā,Gaujas ielā,taču,ja kādam no interesentiem būs atbilstošas tehniskās iespējas,raidījumus būs iespējams sagatavot arī mājās un pēc tam nogādāt līdz mums pārraidīšanai.
CV,kā arī balss/raidījumu demo ierakstu visiem interesentiem sūtīt uz e-pasta adresi radioeipi@gmail.com
Edited by eduards on 02/11/2007 13:24
Bez freefm.lv foruma, šobrīd info esmu ielicis arī eradio.lv forumā un boot.lv forumā.
Atsaucība ir neliela- 1 reply boot forumā un 1 vēstule e-mailā ar jautājumu.
Šobrīd citur sludināties plānots netiek- ja arī atsaucība nebūs, tas tā arī paliks līdz pat radio stacijas atklāšanai. Tad,kad radio jau oficiāli būs uzsācis savu darbību, mēs izveidosim speciālu vakanču sadaļu ,kur viss būs skaidri un saprotami noformulēts. Atzīstu,ka šāda veida sludinājumu likšana nav labākais un produktīvākais variants (it sevišķi šādā, ne visai konkrētā formā), taču runājot atklāti, šobrīd ikvienam interesentam atsaucoties uz šo sludinājumu ir lieliska iespēja sevi mēģināt pierādīt bez vakanču konkurences sistēmas un šī iespēja šādā veidā šobrīd tiek dota lielā mērā tāpēc,ka potenciālais DJ īsti nezin uz ko viņš iet,jo reāli stacija savu darbību sākusi nav. Edited by eduards on 04/11/2007 23:24
Komerciālajās radiostacijās Latvijā rotē vieni un tie paši DJ. Praktiski, neviena jauna seja pēdējo gadu laikā nav ienākusi,jo staciju bosi vienkārši šādu iespēju nedod. Viņiem vieglāk un drošāk ir ēterā palaist kādu + , - sabiedrībā zināmu cilvēku,pat ja viņš no radio saprot visai maz...
Es lieku lielas cerības uz iesācējiem- entuziastiem. Galu galā, labs radio DJ nevienmēr ir tāds DJ, kuram ir liela pieredze. Labs radio DJ ir ar patiesu interesi par to,ko viņš dara Edited by eduards on 05/11/2007 10:13
princ_fm, nu,kas tad Tavuprāt tur notiek? Paradoksāli ir tas,ka staciju bosi kulāros sūdzas par to,ka nav kas strādā,tai pat laikā,jaunas ētera personības pieņemt negrib ne pa kam,kaut vai par piemēru ņemot to pašu Fit FM- NEVIENA jauna seja. Visi ētera cilvēki ir vai nu iepriekš darbojušies televīzijā vai radio. Vēl kāda iezīme- NEVIENA komerciālā radiostacija (izņemot varbūt Radio Skonto,kur nesen bija viens konkurss)atšķirībā no kaut vai Lielbritānijas lokālajām stacijām neizsludina vakances uz DJ un ziņu diktoru vietām! Un tad vēl mēs brīnamies par radiostaciju zemo kvalitāti-Nav jābrīnās,ka ēterā skan katastrofa,ja darbinieks pieņemts tikai pazīšanās dēļ.
Visizteiktāk tas redzams tiekši Radio SWH ēterā. 1 gada laikā laba radiostacija ir pārvērtusies par dzeltenu murgu. Visas "jaunās" balsis-Fūrmane , Millers , Runčis no radio nesajēdz pilnīgi neko,līdz ar to,SWH šobrīd turas vienīgi uz Volfija,Gree un Māra. Ja šiem DJ pamodīsies pašcieņa,tad ar SWH ir beigas,jo neviens no viņiem strādāt tur nepaliks. Edited by eduards on 17/11/2007 19:21
Nu es pats darbojos medijā un zinu cik daudz ir jaunajiem jāiemāca lai vispār varētu viņus izlaist ēterā ! Tādēļ jaunie talanti parasti nāk no regionālajiem medijiem! Ir latvijā skolas piemēram Rigas TV un Radio akadīmija bet arī tur ir vajadzīgas priekšzināšanas. Bet man kā Radio īpašniekam neintresē proces man intresē cilvēks kurš šodien paņemts darbā rīt var lasīt (PAREIZI) ziņas. Ā starpcitu ziņas nevar lasīt cilvēks kurš ir 0 viņam jābūt tādam kurš ir pazīstams no citiem ēteriem! Un pēc britu pieredzes cilvēks ir pēc 40 gadu vecuma!
Nu es pats darbojos medijā un zinu cik daudz ir jaunajiem jāiemāca lai vispār varētu viņus izlaist ēterā ! Tādēļ jaunie talanti parasti nāk no regionālajiem medijiem! Ir latvijā skolas piemēram Rigas TV un Radio akadīmija bet arī tur ir vajadzīgas priekšzināšanas. Bet man kā Radio īpašniekam neintresē proces man intresē cilvēks kurš šodien paņemts darbā rīt var lasīt (PAREIZI) ziņas. Ā starpcitu ziņas nevar lasīt cilvēks kurš ir 0 viņam jābūt tādam kurš ir pazīstams no citiem ēteriem! Un pēc britu pieredzes cilvēks ir pēc 40 gadu vecuma!
princ_fm- Un te nu atkal (jau kārtējo reizi,diemžēl) parādās Tava aprobežotība (atvaino,nepazīstu Tevi,taču vismaz pēc līdzšinējajiem komentāriem ir radies tāds priekšstats). Kā tā parādās? Nu piemēram, "jaunajiem jāiemāca lai vispār varētu viņus izlaist ēterā"- Laikam Tu pat nespēj pieļaut domu,ka varētu būt kāds "jaunais",kas mierīgi varētu pārspļaut jebkuru veco radio buku,jo laikam jau vārdi- pašmācība,treniņš,interese Tev ir sveši jēdzieni...
Es jau neko neteiktu,ja radio snobi vismaz dotu iespēju sevi pierādīt jaunajiem-taisot vakances un aicinot uz noklausīšanos.Runa jau ir par to,ka šāda iespēja vispāº netiek cilāta,jo radio "profiem" šajā pīļu dīķī šķiet,ka ārpus viņiem jau Latvijā nekā nav un ka ja DJ nav izvandījies pa crappy reģionālajām stacijām,viņš nav nekāds DJ. Es piemēram kā DJ varu skaidri un gaiši pateikt- Es nekad neietu strādāt uz reģionālo mediju pieredzes dēļ,jo es labi apzinos,ka tas man var dot tieši NEKO(nu paskaties kaut vai uz Kurzemes Radio- tur iet vaļā totāls oldschools,nemaz nerunājot par visu laiku nesakarīgāko un reklāmām pārbāstāko programmu).
Par to akadēmiju- Ir šis tas dzirdēts,taču es personīgi nezinu nevienu,kas šajā nozarē (latviski) varētu kaut ko mācīt,izņemot varbūt Tomu Grēviņu,kas Ritma Institūtā pasniedz radio dj kursus.
Par to procesu es Tev pilnībā piekrītu- Pieņemot darbā ziņu cilvēku,nākamajā dienā viņam ir jāprot darīt savs darbs. Tas taču ir normāli un tik pašsaprotami. Tikai man Tev kā mediju darbonim ir jautājums-Kāpēc tad šāda veida vakances neizsludina? Un kāpēc tad viņam ir jābūt pazīstamam no citiem ēteriem? Tas kvalitāti nosaka vai? Jāsmejas...
Pēc britu pieredzes,princ,labs radio DJ tāds DJ,kuram ir balss,dikcija,sajēga par radio darbību,procesiem+nozari ,kurā viņš darbosies(būs DJ,ziņu readers utml.) un tur ir pilnīgi vienalga vai Tev ir 100 gadu vai 1 dienas pieredze- visu nosaka tas,cik profesionāli Tu dari savu darbu. Un man patiešām ir ļoti skumji,ka Latvija līdz tam vēl nav izaugusi.
Nu pasaulē ir daudz kroplības un arī pie ļauju kad ir cilv'eki kuri savos 20 runā kā vecas tantas ,bet vispār ir tada lieta kad ar laiku balss tiek izkopta un nostādīta atiecīgajā tembrā un berberārais aperāts gan aukšējais gan apakšējais tiek izkopts! Tāpat arī ļoti daudzi jauni DJ nevar vienu teikumu nolasīt viena tonī !.... Pie tā visa ir jāstrādā!
A kas atiecas uz regionālajiem medijiem ... 70% no pazīstamiem darboņiem savus pamatus ir ieguvuši tieši Vietējos un regfionālos mēdijos, kuriem pietiek pacietības ņemties ar jaunajiem!
Un par tām vakancēm,kā mediju darbonis Tu man tomēr neatbildēji... Vai arī nav ko atbildēt?
Par to balss izkopšanu varbūt arī daļēji varētu piekrist,taču jebkurā gadījumā tas tomēr vairāk ir nevis vecuma,bet gan treniņa jautājums.
Un es pilnīgi pieļauju,ka šie darboņi patiešām ir gājuši caur crappy reģionālo ceļu un tas ir loģiski-ja nav pašcieņas un zināšanas ,tad nav. Un tā tas ir-runāsim atklātu valodu.Latvijā nav neviena komercmedija,kurā var darboties cilvēks ar kaut kādu dziļāku interesi par mūziku un norisēm sabiedrībā. Būsim reāli, Latvijā ir uz 1 rokas pirkstiem saskaitāmi radio profesionāļi,pārējie ir tikai nožēlojami amatieri,kas ar visu savu 100 gadu stāžu, vēljoprojām runājot stostās,minstinās,nemaz nerunājot par to,ka pareiza latviešu valodas izruna dažam labam ir pilnīgi sveša lieta.
Cik zinu Capital FM tiko bija sludinajums par ziņu redaktori un ziņu raidījumu vadītāju! Meitene pieteicās un otra dienā jau lasīja ziņas Radio! Ā un Regjionālie mēdiji visu laiku ir atvērti jauniem cilvēkiem! Par tiem treniņiem vis ir ok vienam cilvēkam vajaga 10 nodarbības ,citam 3 gadi jāmācas!
Capital FM regulāri liek savas vakances mājas lapā... Un viņi ir vienīgie,kas tā dara,vairāk tādu radiostaciju vienkārši NAV. Reģionālos medijus(izņemot varbūt Rietumu Radio)nopietni ņemt es nevaru.Ja Tu vari,tā ir Tava darīšana.
Orban,pirmkārt, es savos komentāros esmu tiešs un runāju bez aplinkiem. Otrkārt, snobisms un nekompetence pa visiem galā arā lien nejau tikai darboņiem radio- Tas ir visur,kur reāli šī nozare Latvijā sākusi attīstīties tikai 90.gadu sākumā. 90% no radio darboņiem vispār neseko līdzi tam,kas notiek ārpus Latvijas.Nerunājot nemaz par industrijas izpētes veikšanu,komunikāciju ar citu valstu radio DJ(un šeit es nerunāju par smakainām radio konferencēm,kurās mūsu "stāri" aizbrauc uz Grieķiju,Itāliju "patusēt".
Otrkārt, Tu laikam nespēj paklausīties- Es teicu (un šoreiz īpaši uzsveru)- NAV NOZÎMES TAM,KUR TU ESI STRĀDĀJI UN KAS TU BIJI. Ir nozīme tam,kas ESI! Ja kāds spēj būt radio profesionālis bez šīs pieredzes,tad kur ir problēma? Ak jā,piedod,problēma ir faktā,ka Tu un jebkurš cits "snobs" acīmredzot nespēj pieņemt un akceptēt to,ka var arī citādi- var būt radio profesionālis neizejot šo samazgu ceļu. Tam apakšā acīmredzot ir elementārs aprēķins. Ko lai citu pasaka.
Tālāk, par konkrēto piemēru- Jā,Egons Reiters ir labs piemērs. Esmu ar viņu personīgi runājis par šo nozari un arī viņš man kādreiz ieteica vispirms pamēģināt kur citur. Es pamēģināju,tikai ne reģionālajā,bet gan "home" versijas internetradio.
No tālākā atkal jau lien ārā snobisms pa visiem galiem,taču tagad lūdzu ieklausies tajā ko teikšu- Pieredze nav profesionalitātes atslēga. Tas ir jāsaprot. Var kļūt par radio profesionāli 1 dienā un var nekļūt 10 gados. Protams,ka tas ir teorētiski,taču princips paliek tas pats.Tas ir tāpat kā ar mūziku- Par labu,ļoti labu un izcilu komponistu nevar iemācīties. Jā,var trenēt tehniku, nianses,taču to,kas ir vai nav tevī iekšā iemācīties nav iespējams. Vismaz nejau ejot tradicionālo skolu ceļu.
Attiecībā uz Tavu P.S. atkal parādās vien tava nezināšana un nekompetence - Nu nav visas stacijas Latvijā komerciālās. Nu kaut vai par piemēru ņemot Radio NABA. Vai Radio QBS. Vai Radio Oira.
Un par to pierādīšanu es jau runāju riņķī un apkārt iepriekšējajos komentāros- NETIEK JAU DOTA IESPĒJA SEVI PIERĀDÎT! Ja nemaldos, pirms kāda gada,pusotra mēģināju dabūt rokā to pašu SWH Šipkēvicu-bez rezultātiem.
Pacelies virs zemes un tu sapratīsi cik daudz spēj. Peace!
Orban, tavs izteiksmes stils ir tik izsmējīgs,vīzdegunīgs un augsprātīgs,ka gluži vienkārši pāriet vēlme ar tevi sarunāties,jo tam nav jēga. Ir skaidri redzams,ka tu vienkārši neklausies otra teiktajā.Tu vadies no kaut kādiem saviem iepriekšējās pieredzes samaitātajiem priekšstatiem un neko citu nemaz nespēj un galvenais- NEVARI un NEGRIBI dzirdēt. Ja pieņemu,ka šāda attieksme ir 80% mediju darboņiem,tad nav jābrīnās ,ka 90% komerciālo radio Latvijā skan pēc,atvainojiet,bet "sūda",TV ir pārbāzts ar nekam nederīgu saturu un ar katru gadu presē mums dzimst jauns dzeltenās preses izdevums.
Zini ko,tas ir vienkārši pretīgi. Man ir pretīgi ar tevi sarunāties,tāpēc,lai arī šī diskusija dēļ tās bezjēdzīguma netiktu slēgta, es ar tevi pārtraucu šo diskusiju un lūdzu šeit vairs nepostē-nereaģēšu. Galu galā,tas ir offtopics,jo diskusija ir par ko citu!
Peace!
P.S. Tavs izteiksmes veids un samaitātā latviešu valoda vien jau ir arguments,ka no radio Tu nemaz nevari saprast absolūti neko. Kas attiecas uz Reiteru- Viņam par ēteru un programmu teikšana nav absolūti nekāda. It sevišķi tagad,kad Radio SWH pieder Îru koncernam un piemēram Radio SWH Rock tālākais liktenis vispār ir lielās briesmās.
Starp citu,vēl kāda būtiska detaļa-šobrīd,radio ēteram Latvijā jau nemaz nav vajadzīgi zinoši un labi DJ,jo viņiem gluži vienkārši tur nebūtu ko darīt. Vismaz ne sevi cienošam DJ,kurš nedanco pēc stacijas bosu stabules, neatskaņo dziesmas no crappy playlistes. Edited by eduards on 19/11/2007 11:19
Orban,kāpēc Tu turpini spamot un atklāti izrādīt savu nekompetenci un nezināšanu MANĀ diskusijā,kas turklāt nav par šo tēmu? Es taču Tevi aicināju to nedarīt. Ja tik ļoti vēlies,taisi pats savu diskusiju un raksti savas samazgas tur. Man ir pretīgi lasīt šādus komentārus,kur izteikti redzams,ka no tiem nāk negatīva enerģētika ,par pārējo nemaz nerunājot.Pie tam,vai tad es kaut kur saku,ka normāli mediji ir domāti mietpilsoņiem ,masām un tautas vairākumam? Nē taču. Es tikai saku,ka ir arī alternatīvi cilvēki. Un viņu,te tiešām jāsaka-paldies Dievam, ir gana daudz arī Latvijā un latviski runājošo vidū,taču tev par to,visticamāk,nav ne jausmas,jo ir skaidri redzams,ka no šīs vides tu ,diemžēl,nesaproti itin neko,ja jau pat topus spēj uztvert nopietni.
Daniel- Atliek teikt to pašu ko teicu Orbanam, nu spamojiet savās diskusijās ,netaisiet elli šeit.
Paldies un cerot uz sapratni,
Eduards
Edited by eduards on 19/11/2007 14:35
Interesanta diskusija...
Par LV radiostacijām piekrītu, strādā pazīstamas sejas un iespējams tas arī ir labi...
Cilvēks iespējams vēlēsies klausīties programmu tālāk, ja izdzirdēs Ellas neprofesionālo balsi, nekā Eduarda "profesionālo"...
Par Runči runājot, arī viņš strādāja reģionālajā stacijā - Latgales Radio + 2 gadus atpakaļ vadīja Latgales Reģionālās Televīzijas mūzikas raidījumu Džanksters...
Reāli, LV stacijas daudz neklausos, bet leišus gan klausos visai bieži...
Reāli pie viņiem situācija ir tāda, ka nopietnākas mūzikas radiostacijās (M-1 Plius, Relax FM, RC) dīdžeji ir cilvēki jau gados, parasti cilvēki 30 - 40 gadu vecumā...
Hītu stacijās šis vecums ir 20 un uz priekšu (M-1, Power Hit Radio)...
Ja runā par pieredzi, tad diemžēl šeit neko nevaru teikt (par LT stacijām), tās aktīvi klausos tikai 2 gadus, bet arī viņi ēterā "zaļus" cilvēkus nelaiž - nav stostīšanās, dažādu mulsuma paužu utt...
Tiesa, mans sapnis arī ir kādu reizi būt ēterā, būt DJ, iespējams, tas kādreiz piepildīsies... Bet cerības neloloju... Edited by Dexs on 19/11/2007 18:02