Free FM banner
4 Jūlijs 2026
Saules Aktivitāte
Saules Aktivitāte
Draugi
People.lv Near-Space Program
Latvijas radiostaciju ceļvedis
Legacy SAT - Ieskats satelītu televizijas vēsturē
IBM Kolekcija - Projekts kurā tiek tīrīta un restaurēta IBM ražotāja tehnika.
Aktuāls Jautājums
Kādu interneta radio izvēlaties klausīties ikdienā?

LV vietējo radio piedāvāto

Ārzemju radio piedāvāto

Neklausos interneta radio

Šodienas jubilāri:
Šodienas jubilāri GE-DX
Čats
You must login to post a message.

27/11/2023 02:08
Paldies.

26/11/2023 20:38
Prozīt Princ. Cool

10/05/2023 23:09
Yahoo Hip Hip , Urā!

05/03/2023 03:02
Pateicos! Galvenais, ka nozarē viss joprojām notiek. Tie, kam jābūt īstajos brīžos pie uztvērējiem, tur arī ir! 73!

04/03/2023 23:53
Turpinot tradīciju, Roland sumināts. 73

28/11/2022 11:07
Paldies 73

27/11/2022 01:01
Normāls čatiņš... Normund, apsveicu un 73!

05/03/2021 00:39
Paldies! Lieliska DX dāvana 50. dzimšanas dienā bija aizpagājušās nakts profilakse Zaķusalā! 73!

04/03/2021 20:19
Roland, Sumināts! Lai intresanti DX!

27/11/2020 13:57
Paldies, Roland!

Skatīt tēmu
Free Fm » Radio » I-Radio
 Print Thread
Par serveriem...
eduards
Sveiki!

Nedaudz aizkavējusies pašu servera palaišana, tāpēc ir doma,ka , lai radio ātrāk sāktu darboties, varētu uz 1 mēnesi izīrēt vietu uz servera un no DJ datora strīmot uz serveri un attiecīgi klausītāji slēgtos klāt serverim.

Lieta tāda,ka iepriekš šāda veida servisu neesmu izmantojis tāpēc,ja gadījumā šeit ir kāds zinātājs , būtu jauki,ja kāds no personīgās pieredzes varētu ieteikt kādu hostinga pakalpojumu būtu vislabāk izmantot.

Galvenais priekšnosacījums ir -kvalitāte. Nevēlos lētu,bet nestabilu servisu.

Norm
Ups, sorry par vakardienu ieksh buuta, nepamaniiju, ka tas i Tu... .
Ja tev ir LTK un vismaz maajas DSL, tad vari saakt pats striimot. Buus vislabaakais variants.
Man ir laba truba, tachu kaut kaa netur iisti i-radio taapeec pat pa maksu nevaru piedaavaat... .
Istaasti kaads tev nets ir? Mosh varam izdomaat uz tavas liinijas tureet vai negribi?
Ok, pazuudu, iespeejams liidz vakaram...

eduards
Man ir Apollo Mājas DSL. Es jau esmu mēģinājis turēt uz savējā datora, taču ,ja es kaut ko papildus daru ar internetu- piemēram, ieslēdzu torrentus, klausos kādu ārzemju radiostaciju Smile , tad klausītājiem,ja viņu ir vairāk kā piemēram 4 , radio sāk raustīties un gļukot.
Es aizsūtīju tam deac.lv e-pasta vēstuli,gaidīšu ko viņi atbildēs.

eduards
Negribētu piekrist tāpēc,ka ir jau pārbaudīts ,ka pat tad,kad mans PC bija kā servs man varēja pieslēgties un netraucēti klausīties 3 klausītāji.
Nav loģiski,ka es nevaru aizsūtīt 1 strīmu uz serveri.

Yahoo
nu man bija tā..

es netu ņemu pa gaisu (man Telia) 7 mbps pieslēgums! Es arī sūtīju no sava kompja "itkā" vienu strīmu uz lieljaudas interneta pieslēguma serveri!

Teorētiski itkā viens strīms uz lielo serveri!!!, bet man bija saniķojies acess points un nets darbojās ar vismaz 2 mbps, pieslēdzoties pie lielā servera vairāki klausītāji sāka buferoties! Tātad tas nozīmē, ka nav tā , ka uz lielo serveri iet viens strīms!.... tas man no pieredzes!

Yahoo
kolīdz nomainīju AP uzreiz problēma atrisinājās Smile Grisha arī par šito joku zin!

Norm
Jaa bija taa. Es ar domaaju ka klienta gals vainiigs - nav ko laadeet visaadas drazas un veel meegjinaat klausiities i-radio, tachu izraadijaas, ka truba nevilka.
PAtreiz man arii ir liidziiga probleema, nevaru vienu serveri palaist, jo sanaak ka Shoutcast servers suuta augshaa uz serveri, piesleedzaas viens klausiitaajs un uzreiz Yahoo bljaustaas ka man downloads ir tikai 40 Kb.s .
P.S. Man nets: Down aatrums 20Mb.s, Uploads 700 Kb.s . ADSL liinija no Virgin Media.
Taa ka jaameegjina uzhakot modeems un paruguleet iestatiijumus Smile

eduards
Beigu beigās es uz 2 nedēļām izīrēju no no.lv vietu uz servera. Cik es pats no winamp slēdzos klāt un testēju , bija brīži ,kad raustījās,ja vilku kaut ko no torrentiem,bet pēc laika tas viss pazuda un gludi gāja arī,ja es lielās devās vilku failus no torentiem.

Norm
varbuut padaliisies ar linku, vareetu patesteet...

eduards
šobrīd vēl nekas neskan Smile
Kad skanēs-linku iedošu.

Norm
Ok, gaidu zinju!!!

eduards
Principā radio atklāšana ir šodien plkst. 21.00

Ap 20.50 arī sāks strādāt šis links>

http://195.244.128.71:2005/listen.m3u....m3u?src=4
Edited by Norm on 16/07/2007 22:04

Yahoo
nu skaties ar to Lattelekom, mūsu galā te viens censoņa vārdā fox arī ārkārtīgi cīnijās ar savu i radio, ņēma tur nezkādus Latelekom pieslēgumus.. Grin, bet problēma ir tur ka DSL tehnoloģijai uploads ir precīzi 8 reizes mazāks nekā downloads! I radio vajadzētu sinhrono līniju! Ja vari, tad kraties vaļā no tā lattelekom Grin ja ir tāda iespēja! Tu kādā pilsētā atrodies?

Yahoo
aaa nu jā, foxam vairāk kā 8 klusītājiem nevarēja būt uz 128 kbps, tā arī tas viss man liekas, ka beidzās!

Norm
OK, klausos... . Vienreiz jau nometaas taa kaa mieraa... .
NU shitaa gan ir daudz savaadaaka muuzika, nekaa parasti visi speelee... .
Nu tagad gan, skan pagaidaam, vieniigi trasina ka uz Windows taa visa vinjiem sisteema ir... .

Yahoo
man ar kaut kas te aprāvās! Kādu stiliņu spēlē?

Norm
nu zini, nepateikshu, ko taadu nebiju dzirdeejis. Vari paklausiities, atreiz it kaa skan sameeraa normaali, briizhiem tik noraustaas... .
Taa starp citu: http://www.freewebs.com/radioeipi/

Yahoo
interesanti..

eduards
Tātad, par visu pēc kārtas:

1) Man ir Lattelekom MDSL,šobrīd atrodos Kandavā, bet augusta otrajā pusē - Rīgā. Starp citu, tā ir liela aktualitāte man šobrīd- kādu pieslēgumu jūs man ieteiktu? (Dzīvošu Tallinas ielā). Tas gan arī ir tikai tāds pagaidu variants,jo radio kā tādam ir vajadzīga studijas telpa un šobrīd tāda tiek meklēta (varbūt kādam ir kādi varianti ,īpaši lielu nevajag- kādus 14 m2).

2)Radio neraida noteiktu mūzikas stilu. Galvenais vadmotīvs ir pozitīva un gaiša mūzika. Principā, radio var atskanēt teju jebkas. Tas atkarīgs no tā,kāds raidījums skan dotajā brīdī.
''Dziesmu Maratonā'',kas ir datora autopilots, tiešām sadzirdēsiet teju jebko.

Norm
Nu jaa, pa netu jau tev bootaa pastaastiija... .
Taa tiiri nopietni esi ieskreejies prieksh i-radio, tad jau nu Riigaa dziivojot vajadzeetu tev pasham uzziimeet kaadu Linux serveri ar Shoutcast serveri un dziivot laimiigam, jaa meegjini dabuut Kaadus chetrus megus uploadu vismaz, Par Lattelekom nemaz i nedomaa.
Ja ir iespeeja, taisi saakumaa vinju savaa dziivoklii, jo Riigaa tas viss buus daargi, protams finanses mums visiem ir ierobezhotas... .
Bet, taa kaa izskataas, arii esi mazliet kjerts uz shiim lietaam un finanses ko nedaudz atljauj, tad laipni luugts barinjaa!!!

Tev SAM broadcasterim ir jau nokonfigureeta dziesmu pasuutiishana netaa? Tur gan vajadzeeja SAMam aareejo adresi vai vismaz portu atveert kaadu.

Pāriet uz sadaļu
Jaunākie komentāri
· Komentēšu šo vien...
· Gan jau kāds to pro...
· NEPLP vadītaja reak...
· https://anrijs.lv/me...
· Rolands Strautmalis,...
· Viktorīna. Pavisa...
· Ja kādam no jums fo...
· Tad sanāk ka pārē...
· Visām septiņām ir...
· Vai ir kādas izmai...