Free FM banner
4 Jūlijs 2026
Saules Aktivitāte
Saules Aktivitāte
Draugi
People.lv Near-Space Program
Latvijas radiostaciju ceļvedis
Legacy SAT - Ieskats satelītu televizijas vēsturē
IBM Kolekcija - Projekts kurā tiek tīrīta un restaurēta IBM ražotāja tehnika.
Aktuāls Jautājums
Kādu interneta radio izvēlaties klausīties ikdienā?

LV vietējo radio piedāvāto

Ārzemju radio piedāvāto

Neklausos interneta radio

Šodienas jubilāri:
Šodienas jubilāri GE-DX
Čats
You must login to post a message.

27/11/2023 02:08
Paldies.

26/11/2023 20:38
Prozīt Princ. Cool

10/05/2023 23:09
Yahoo Hip Hip , Urā!

05/03/2023 03:02
Pateicos! Galvenais, ka nozarē viss joprojām notiek. Tie, kam jābūt īstajos brīžos pie uztvērējiem, tur arī ir! 73!

04/03/2023 23:53
Turpinot tradīciju, Roland sumināts. 73

28/11/2022 11:07
Paldies 73

27/11/2022 01:01
Normāls čatiņš... Normund, apsveicu un 73!

05/03/2021 00:39
Paldies! Lieliska DX dāvana 50. dzimšanas dienā bija aizpagājušās nakts profilakse Zaķusalā! 73!

04/03/2021 20:19
Roland, Sumināts! Lai intresanti DX!

27/11/2020 13:57
Paldies, Roland!

Skatīt tēmu
Free Fm » Radio » I-Radio
 Print Thread
SAM Broadcaster
eduards
SAM broadcaster.
Proga aiziet. Mūziku palaižu. Viss iet. Bet kā to dabūt online, lai citi varētu dzirdēt. Un kā dabūt vispār adresi un to radio?
Tur kaut kāda runa iet par host no oficiālās puses... Nez...

http://www.spacialaudio.com/products/sambroadcaster/

Norm
OK, tagad varam pieveersties lietai.
Meegjinaashu pats paliidzeet arii. Diemzheel nelietoju Windows, taa ka buus gruutaak, ja driizumaa neviens neatbildees, tad meegjinaashu SAM arii uzinstaleet uz linuxa.
OK, cearms meegjinaasi zem Winampa sisteemas to pabaazt.
Iesaakumaa, tev vajadzees Shoutcast serveri no http://www.shoutcast.com/download/ser...erve.phtml
P.S., tev publiskaa IP adrese ir vispaar?

eduards
Paldies par atsaucību!

Shoutcast serveris man jau ir, es iepriekš brodcastoju ar winamp +shoutcast,tākā tur man nelielas zināšanas ir.

kas ir publiskā ip ? Frown

Norm
aareejaa IP adrese. tas ka citi tiek klaat tavam datoram (serverim) no interneta. Nerunaajot jau par Firewall portu atveershanu vai vispaar izsleegshanu... .

Ok, kameer visi gulj, pameegjinaashu uzzinstaleet SAM broadcasteri. Tur bija sameeraa vienkaarshi, bet vienaa vietaa vareeja kljuudiities, kas izskataas taa pat kaa enkoders, bet bija cita opera. Augsheejajaa riiku joslaa sameklee "Encoder"
Preciizaak pateikshu veelaak mazliet... .

eduards
Nu pie mana PC citi tiek klāt ,jā.Tuvāko dienu laikā gan (kad softs būs ''saremontēts'' ) , mans PC būs tikai kā DJ dators un dziesmu turētājs, respektīvi,es raidīšu uz serveri un serverim klāt slēgsies klausītāji,bet ne par to ir stāsts šobrīd.

Tātad- atradu tādu encoder,gaidu tālākas instrukcijas.

Yahoo
Encoder sadaljaa spied + ziimiiti un skaties, kas tur ir!
izveelies MP3 Normal sadalu un taalaak zem taa ip adresi, portu ,servera paroli bitretu un paareejos siikumus Smile Visam vajadzeetu notiktiesWink

eduards
Nu es izvēlējos ,visu itkā saliku.Tad palaidu bet rāda- dissconecting. Tad parāda erroru encoder not strated.
:s

Yahoo
tad Tev ir probleema shoutcastaa drosi vien! Serveri palaidi?? Es ar SAM nokapleeju netaa kaadu laiku... nekaadas probleemas nebija!

eduards
Es palaidu serveri shoutcasta un tur rāda- fatal error. Someone else is using this port :!

Norm
DOP, pameegjini nomainiit Shoutcastam portus, jo kaut kas jau vinju izmanto... .
Neesi uzlicis uz vienu portu vairaakas programmas?
Ja vari, iedarbini Shoutcast serveri un atsuuti uz PM man IP adresi un portu, lai var apstiities, kas tur notiek... .
Aaa, varbuut esi divreiz palaidis Shoutcast?

Un vaidzeetu Shoutcast logaa buut, kam tamliidziigam, kaa te: http://magicfm.lv:8020

Tikai jaazinjo ka "Server is curently down"
Edited by Norm on 11/07/2007 00:04

Norm
P.S. diemzheel nevaru uz Suses uzstumt SAM, taapeec, buus tev ar siikumiem jaaterorizee Yahoo - vinjam ir izdevies uzinstaleet... .\
Skjiet jau ka esi uzstuumis pareizi, jaaskataas servers ko dara... .

eduards
Grisha- Tur jau tas āķis,ka uz to portu ir tikai uzstutēta pati DJ programma un acīmredzot servs neatpazīst un saka,ka ports aizņemts!!! Es nesaprotu kā tad īsti viņu palaist...

eduards
Tāks, izdevās palaist!!! Smile

Tagad vienīgi šādi tādi sīkumi, piem. - nerāda dziesmas nosaukumu

eduards
Un vēl problēma ir ar playlisti. Es uz ātro izmeklēju 120 dziesmas,saliku playlistē ,bet kad mēģinu normāli autopilotu ieslēgt,viņš saka,ka playlistē par maz dziesmu un sāk spēlēt dziesmas no manas mūzikas bibliotēkas , nevis playlistes!!!
help! Wink

Yahoo
Kā tad tas ir "autopilots no playlistes''????
Ja Tev ir dziesmas saliktas playlistaa (QUEUE), tad vins taas arii speelees no playlistaa vienu peec otras, tur nevajag nekaadu autopilotu!!! (man liekas, ka tur nemaz taada nav!)
Ja gribi automatizeet, tad ej zem sadalas config un sameklee playlist rotation rules.. un zem turienes ir clockweel rotation module! Zem kuras tad arī ieliec ko un kā vēlies lai vins speelee! Tikai atceries, ka lai straadaatu auto reziims, tad dziesmaam jaabuut ievilktaam ieksaa progaa zem playlistiem!!! Savaadaak nedarbosies, ak jaa tur arii var katrai dziesmai noraadiit cik daudz biezaak vai retaak par paareejaam dziesmaa gribi dzirdeet eeteraa! Un veel, lai skana buutu daudz maz normaala, tur ir jaaatsleedz puse no skanas kompreseesanas/ limiteeshanas iestatiijumiem!
Edited by Yahoo on 11/07/2007 13:22

Yahoo
Ja nav probleemas ar anglu valodu, tad palasi zem HELP sadalas, par automatizaaciju! Tur ir skaidri uzrakstiits, kas un kaapeec tik sarezgiita (no saakuma liekas) taa radio automatizaacija!

eduards
Nu kā, tur ir gan autopilots. Queue ir noderīgs tikai ētera laika DJ , kad viņš tur samet dziesmas,kuras provizoriski spēlēs savā raidījumā...
Runa iet par to,kad es no Manual uzlieku uz Autopilotu viņš rāda,ka playliste nepareizi kaut kā sastādīta(lai gan viss,vismaz man izskatās ok) un sāk spēlēt dziesmas nevis no speciāli izveidotās playlistes,bet vispār no manas mūzikas bibliotēkas. Problēma ir tajā,ka manā mūzikas bibliotēkā ne visas dziesmas ir paredzētas ēteram un tās,kuras ir paredzētas es sametu playlistē un vajag lai viņš autopilotu laiž no playlistes.
Tā ir problēma,kas pagaidām pastāv,kamēr radio nav savs cietnis vēl.
Kas attiecas uz skaņu - ir ok. Tākā iepriekš radio vajadzībām lietoju vien winamp,tad šī skaņa liekas pat ļoti laba Smile
Un vēl aizmirsu pateikt to,ka ir kaut kāds gļuks ar streama ieraksta arhīviem. Itkā visu uzliku un tā, bet ierakstīto failu nevar atvērt. Dažus var,dažus nevar. Sākumā16kbps rakstītos varēja gandrīz visus , bet 128kbps nevar pagaidām nevienu.
Edited by eduards on 11/07/2007 14:22

Yahoo

eduards wrote:
Nu kā, tur ir gan autopilots. Queue ir noderīgs tikai ētera laika DJ , kad viņš tur samet dziesmas,kuras provizoriski spēlēs savā raidījumā...
Runa iet par to,kad es no Manual uzlieku uz Autopilotu viņš rāda,ka playliste nepareizi kaut kā sastādīta(lai gan viss,vismaz man izskatās ok) un sāk spēlēt dziesmas nevis no speciāli izveidotās playlistes,bet vispār no manas mūzikas bibliotēkas. Problēma ir tajā,ka manā mūzikas bibliotēkā ne visas dziesmas ir paredzētas ēteram un tās,kuras ir paredzētas es sametu playlistē un vajag lai viņš autopilotu laiž no playlistes.
Tā ir problēma,kas pagaidām pastāv,kamēr radio nav savs cietnis vēl.
Kas attiecas uz skaņu - ir ok. Tākā iepriekš radio vajadzībām lietoju vien winamp,tad šī skaņa liekas pat ļoti laba Smile
Un vēl aizmirsu pateikt to,ka ir kaut kāds gļuks ar streama ieraksta arhīviem. Itkā visu uzliku un tā, bet ierakstīto failu nevar atvērt. Dažus var,dažus nevar. Sākumā16kbps rakstītos varēja gandrīz visus , bet 128kbps nevar pagaidām nevienu.

Tas striima ieraksts nav galīgi vajadzīgs!
Tu laikam neesi smalki izlasījis ko rakstu, jo AUTO režīms darbosies tikai tad, kad pie SAM playlistiem būsi uztaisījis savas vajadzīgās radio dziesmu mapes un pievienojis pie tām mūziku no tava cietā.. nevajag Tev nekādu atsevišķu cietoWink Tad kad tas ir izdarīts zem config sadaļas izdari visu ko iepriekšējos rakstos Tev rakstīju par CLOCK WHEEL ROTATION RULES, zem sadaļas CONFIG !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

eduards
Par strīmu- Maniem radio arhīviem-raidījumu atkārtojumiem būs gan vajadzīgs! Smile

Par autopilotu- tagad autopilots kā tāds iet,bet manis uzstādīto rotāciju vienalga neievēro,respektīvi, spēlē vnk visas dziesmas pēc kārtas.

Vēl neesmu sapratis vai var un ja var ,tad kā , pievienot jinglu ''rotāciju''.piem. - skan ik pēc dziesmas, ik pēc 3 dziesmām utt.
Edited by eduards on 11/07/2007 22:55

Yahoo
Un tad kad to būsi izdarījis, tad nospied vienkārši play un redzēsi ka QUEUE atomātiski pašas kārtosies dziesmas, atkarībā no tā cik nākamās ētera dziesmas būsi norādījis! pēc tam vari pakoriģēt zem katras dziesmas, cik bieži to gribi dzirdēt, lai tavs radio būtu interesantāks!

Pāriet uz sadaļu
Jaunākie komentāri
· Komentēšu šo vien...
· Gan jau kāds to pro...
· NEPLP vadītaja reak...
· https://anrijs.lv/me...
· Rolands Strautmalis,...
· Viktorīna. Pavisa...
· Ja kādam no jums fo...
· Tad sanāk ka pārē...
· Visām septiņām ir...
· Vai ir kādas izmai...