Free FM banner
4 Jūlijs 2026
Saules Aktivitāte
Saules Aktivitāte
Draugi
People.lv Near-Space Program
Latvijas radiostaciju ceļvedis
Legacy SAT - Ieskats satelītu televizijas vēsturē
IBM Kolekcija - Projekts kurā tiek tīrīta un restaurēta IBM ražotāja tehnika.
Aktuāls Jautājums
Kādu interneta radio izvēlaties klausīties ikdienā?

LV vietējo radio piedāvāto

Ārzemju radio piedāvāto

Neklausos interneta radio

Šodienas jubilāri:
Šodienas jubilāri GE-DX
Čats
You must login to post a message.

27/11/2023 02:08
Paldies.

26/11/2023 20:38
Prozīt Princ. Cool

10/05/2023 23:09
Yahoo Hip Hip , Urā!

05/03/2023 03:02
Pateicos! Galvenais, ka nozarē viss joprojām notiek. Tie, kam jābūt īstajos brīžos pie uztvērējiem, tur arī ir! 73!

04/03/2023 23:53
Turpinot tradīciju, Roland sumināts. 73

28/11/2022 11:07
Paldies 73

27/11/2022 01:01
Normāls čatiņš... Normund, apsveicu un 73!

05/03/2021 00:39
Paldies! Lieliska DX dāvana 50. dzimšanas dienā bija aizpagājušās nakts profilakse Zaķusalā! 73!

04/03/2021 20:19
Roland, Sumināts! Lai intresanti DX!

27/11/2020 13:57
Paldies, Roland!

Skatīt tēmu
 Print Thread
Vienkārši FM raidītāji
marizo
FM raidītājs ar 1 mikroshēmu:
http://www.electronics-diy.com/BA1404...mitter.php
Ko sakāt par šo konstrukciju?

marizo
Kāds varētu būt raidīšanas diapazons? Pietiktu, lai laukos ap māju varētu staigāt ar pleijeri un klausīties mūziku no datora?
Starp citu, kā ir ar tiem auto MP3 atskaņotājiem-FM raidītājiem, kas tagad nākuši modē. Ir legāli raidīt ar šitām iekārtām?

Norm
nu shos jau arii noteikti, jo tur jauda - pastiprinot ar to otru sheemu apakshaa ir 1watts - taatad, peec personiigaas pieredzes nelielu ciematu var noklaat... .

princ_fm
Nu shēma pati kā tāda strādā bet FREKVENCE PELD! Ja šai shēmiņai piemestu klāt sintizatoru uz 2 mikrenēm un 2 traņus tad kilometrus 2-3 varētu apraidīt!
Par likumībuSmileSmileSmile protams kad Latvijā visas izstarojošās iekārtas ir jāreģistrē! Izņēmums 27Mhz ( CB ) (4W) 49Mhz(telefoni)(0,04W) kautkur vēl 433Mhz(auto signalizācijas) 2,4Ghz līdz (200mW) 5,6Ghz (50mW) Un tas arī ir viss. Pat radio miķi jāregistrē!!!Cool

Yahoo
sasodīts Grin mums, te ar pirmais raidītājs bija diezgan līdzīgs, tikai nebija stereo..., frekvence ar ik pa divām stundām nedaudz peldēja, njaa principā arī vien bija izjaukts radio mikrafonsWink un vēl tā dūkoņaAngry Pamēģināšu garažā viņu vēl atrast, noteikti ielikšu bildi!

marizo
Nu skaidrs.. Vispār jau neesmu noskaņots uz nelegālām darbībām, tikai interes pēc gribas kaut ko šādu uztaisīt. Un tas, ka frekvence mazliet peldētu, pirmajam raidītājam nebūtu liels trūkums Wink

princ_fm
Protams, ar kautko jāsāk!JA rodas jautājumi raksti mēģināšu palīdzēt!

Ionblaster
Līdzīga shēma bija arī manam pirmajam raidītājam Grin

princ_fm
marizo: Nu kā sokas ar modulatora būvi?

marizo
Pagaidām projekts mazliet apstājies, citas lietas darāmas. Negribas arī ar vienas PCB taisīšanu ķēpāties. Kad uztaisīšu, tad arī ziņošu par rezultātiem..
Būs jāpameklē kaut kur tas 38kHz kristāls un 3.5 Turns Variable Coil. Tās tādas lietas, kas mani samulsināja.. Shock

princ_fm
Nu kvarcu uz 38 Khz grūti būs atrast ,es dalīju ārā no rds generatora!

marizo
Mazliet paraku netā- laikam tiešām ar to kvarca atrašanu ir problēmas. Es te skatos uz vienu izārdītu elektronisko-mehānisko sienas pulksteni. Tam uz tādas mazas platītes stāv spole, mikroshēma (tas "piliens"Wink un laikam arī kvarcs. Tikai tam nekā nav virsū rakstīts. Naivi jau laikam būtu cerēt, ka tas būs 38kHz.. Cool
Kur tādu varētu meklēt? Skatījos Argusā, Tevalo, Salvatā nav.. Latgalītē kādam prasīt?

princ_fm
Tas no pulksteņa nederēs tur 32,.... Bet latgalītē varētu būt pirmajā rindā no ieejas kreisajā pusē priekšpēdējais vecis kautkādu laiku atpakaļ veda man kvarcus no krievijas! Man vispār pašam vēl kādam jābūt!Cool

marizo
Paldies par info, būs kādreiz uz Latgalīti jāaizstaigā..

marizo
gausi, gausi viss kustas.. Sad Neatliek šitam projektam laika. Biju Latgalītē, dabūju kvarcus. Visas pārējās detaļas arī, izņemot to 3,5 turn variable coil. Kaut ko līdzīgu netā skatījos - bija Tevalo.lv, bet nav sanācis tur pabūt. Mēģināšu iztikt ar spoli, satītu no kapara drāts. Ievācu netā info, kā tai vajadzētu izskatīties. Cerams, ka sanāks. Cool

Ionblaster
eu!!! to spoli uzbliez no veca UKV bloka kads bija savienibas razotajiem tuneriem (kautvai kads "radiotehnikas" brinums), taj bloka ir vismaz 4 polistirola karkasa spoles uz 6mm diametra ar bronzas serdeni tam tik tin virs un bus ok... lidz 8 vijumiem (spoles ir ar griezumiem dratij) ar 0.8 drati ka nogab... vel tinumu drati nofikse superlimi un ok

Vispar tadu spoli ka mele nedabusi Latvijas viekalos
Iesaku meklet vai nu vecu raidstaciju (man paris savu laiku ienacas un tur to spolu ka biezs tik atlodet gruti, vel vinas ir pielimetas pietam), vai skatities kada cita veca pribora, pamegini paskatities TV modulatora kas domats spelu konsolem vai veca videomagi...
tur ari viena ir...

djbeater
Sveiki sen neredzētie... Wink
Lieta tāda, ka beidzot atkal vēlos atsākt raidīt un kā modulātoru izmantoju nesen sastelēto AVT2723B http://www.argus.lv/product_info.php?...s_id=40785 uz BA1404 mikrenes, protams strādā, bet noskaņošana ir ļoti grūta, jo man nav mainīgā spole, bet gan jāmaina parametri stiepjot spoles tinumus... cik noprotu es varu pielikt klāt šo bloku: PLL - digital tuning http://www.pira.cz/enpll.htm... Ko jūs vēl ieteiktu, cik palasīju par BA1404 īpaši labas atsauksmes no jūsu puses nav, bet kaut kā jāturpina ir...

princ_fm
Sintizators labs ,pats pēc šīs shēmas esmu uztaisījis kādus 10 "točna" ,pēdējos gan drusku modernizēju ar krievu izstrādātu softu .Tur atšķirība ir gaismas diodes darbībā ,kamēr ģenerators uzskaņojas uz frekvences diode mirgo ,kad no_LOCK_ojas tad deg.Ja ģenerators neuzstādas tad nodziest un automātiski pārstartējas. Bet ja viss tur forši savākts tad tur parasti nekādi gļuki nav. Par to pārējo ...nu ir tā kā ir ...

1. Nepatīk kad ģenerators savākts uz tās pašas BA1404
2. BA1404 pats par sevi ir ļoti neizdevies dzelzis kā stereo koderis
a)nav 15khz filtri
b)starp kanāliem tikai kādas 15-20 dB (normāli 55-60 dB)
c)19khz pilatonis nav sinosaīda bet taisnstūri (miandra) ,līdz ar to
arī harmoniskie trokšņi skaņā.

djbeater
Skaidrs, paldies par informāciju, runājot par stereo enkoderi, vai nav daudz kvalitatīvāk mikrenē laist ciparu audio signālu piemēram no datora skaņas kartes, es cik izglītojos tas stereo encoder saliek abus L un R kanālus kopā un tāpat galā ir ciparu signāls...
Cool

princ_fm
Nu MPX jau nu gan nav digitālais signāls !!!Grin Bet izprast to šteli var šeit! http://transmitters.tripod.com/stereo...stereo.htm

Ir jautājumi varu palīdzēt!Cool

Pāriet uz sadaļu
Jaunākie komentāri
· Komentēšu šo vien...
· Gan jau kāds to pro...
· NEPLP vadītaja reak...
· https://anrijs.lv/me...
· Rolands Strautmalis,...
· Viktorīna. Pavisa...
· Ja kādam no jums fo...
· Tad sanāk ka pārē...
· Visām septiņām ir...