Free FM banner
4 Jūlijs 2026
Saules Aktivitāte
Saules Aktivitāte
Draugi
People.lv Near-Space Program
Latvijas radiostaciju ceļvedis
Legacy SAT - Ieskats satelītu televizijas vēsturē
IBM Kolekcija - Projekts kurā tiek tīrīta un restaurēta IBM ražotāja tehnika.
Aktuāls Jautājums
Kādu interneta radio izvēlaties klausīties ikdienā?

LV vietējo radio piedāvāto

Ārzemju radio piedāvāto

Neklausos interneta radio

Šodienas jubilāri:
Šodienas jubilāri GE-DX
Čats
You must login to post a message.

27/11/2023 02:08
Paldies.

26/11/2023 20:38
Prozīt Princ. Cool

10/05/2023 23:09
Yahoo Hip Hip , Urā!

05/03/2023 03:02
Pateicos! Galvenais, ka nozarē viss joprojām notiek. Tie, kam jābūt īstajos brīžos pie uztvērējiem, tur arī ir! 73!

04/03/2023 23:53
Turpinot tradīciju, Roland sumināts. 73

28/11/2022 11:07
Paldies 73

27/11/2022 01:01
Normāls čatiņš... Normund, apsveicu un 73!

05/03/2021 00:39
Paldies! Lieliska DX dāvana 50. dzimšanas dienā bija aizpagājušās nakts profilakse Zaķusalā! 73!

04/03/2021 20:19
Roland, Sumināts! Lai intresanti DX!

27/11/2020 13:57
Paldies, Roland!

Skatīt tēmu
 Print Thread
97.0 Mhz Vidzemē
Jurijs Dimbovskis
1. septembrī naktī un no rīta Jūrmalā bija ļoti laba izplatība Vidzemes pusē un pirmo reizi sanāca uztvert šo radiostaciju. Tā kā bija traucējumi no Latviešu Radio Rīgas raidītāja 96.8, reāli varēja klausīties tikai 97.05 MHz frekvencē. Salīdzinot ar citiem Valmieras raidītājiem, jauna stacija bija dzirdama daudz sliktāk nekā LR 1 104.0, LR 2 101.5 un SWH 106.5, bet nedaudz labāk nekā LR 3 KLASIKA 87.6 un RADIO VALMIERA 98.1.
0600 dzirdēju tādu ziņojumu: "Labrīt! Šī ir jauna radiostacija visai Vidzemei. Mēs raidam 97 MHz frekvencē pagaidam testu režīmā".
Starp citu, balss man tiešām atgādināja Skonto didžeja balsi ar frāzi: "pagriez skaļāk un dziedi līdzi". Mūzika arī bija ļoti līdzīga Skonto stilam.

Lūk, beidzot es atradu mājaslapu, kuru sen gribēju atrast: http://www.estars.lv/print/?mode=news...objID=5687
Tā kā neesmu pats izdomājis, ka Radio Vidzeme tomēr retranslēs Radio Skonto, kā jau agrāk minēju.

Ļoti iespējams, ka Madonā un Gulbenē arī jau ir uzstādīti jaunie raidītāji.

73!
Edited by Norm on 03/09/2009 15:22

Rolands Strautmalis
Jaunajai stacijai 97,0 MHz ar Radio Skonto saistība ir vistiešākā. Izklausās, ka ziņojumus ir ierunājis Radio Skonto programmu direktors Valdis Melderis.

Pēdējās dienās, braukājot pa Nītaures mežiem un klausoties Radio Skonto 107,2 MHz, vērojama tāda parādība, ka brīžiem (tad, kad signāls 97,0 MHz ir spēcīgāks kā 107,2 MHz) uztvērējs izvēlas Vidzemes Skonto 97,0 MHz. Tā kā programmas nav paralēlas, sanāk divu staciju jūklis. Interesanti, vai Valmierā tiks retranslēts Rīgas Radio Skonto, vai būs savs Vidzemes Radio Skonto. Radio Skonto Liepāja 97,5 MHz, cik esmu dzirdējis, arī neraida Rīgas raidītājam paralēlu programmu, sakrīt tikai formāts un džingli.

73!

Dexs
Ja jau līdz šim neretranslē Rīgu, tad izskatās, ka būs lokālā studija...

Yahoo
Bet es tomēr negribētu piekrist Jurijamm, par ValmierasTV "Radio Valmiera"
Man domāt , ka Radio Valmiera uzstādot visu šos raidītājus pārtaps par Radio Vidzeme, savukārt 97.0 Mhz būs un ir pinīgi atsevišķa opera - proti Radio Skonto 97.0 (valmieras studija)

Sarkangalvīte
Braucot no Cēsīm Rīgas virzienā, pirms līgatnes 97,0 ar RDS palīdzību automātiski pārmet uz 107,2 Mhz - "Radio Skonto". Tāpat tur ir dzirdama Elitas Margas (vienas no Skonto līdzīpašniecēm), balss, kura saka par to ka "šeit būs jauna radiostacija visai Vidzemei, pagaidām testa režīmā"
Tā ka ir, ir Skonto tas kurš to frekvenci saņēmis, bet ar papīriem viss būs Ok. Frekvenci nevar pārdot, bet Valmierai ir tiesības iznomāt to kādai producentu grupai (šajā gadījumā - SIA "Skonto"Wink, lai tie tur raida NRTP pieprasītās koncepcijas robežās. Cool

Norm
Skonto jau nav tik suudiigs radio, toties NRTP atkal kaapj uz graabekja. KUr tad palika vinju apsoliitaa regjionaalo radio atbalstiishana (eh, negribas uz sitiena arhiivaa burties)? Pofig, kursh vairaak maksaa, tas pasuuta dziesmu... .
Cik atceros, tad SWH vaeidoja tieshraides no regjioniem, ja taas bija tieshraides, protams. Vismaz AS Super FM var gan mieriigi nodroshinaat regjionaalas programmas, lai kursh vinju radio tas nebuutu... ..

princ_fm
Nu ar tām reģionālajām radio liekas kad ir diezgan sūdīgi vispār ,jo reāli studijas jau reģionos jau nav... Sad A uzlikts kompis un aizmirsts "Laukos" tā nav reģeonāla stacija. Vispār uzskatu kad radio jābūt ar dzīvo ētera studiju utt...lai justu kādu atšķirību salīdzinot ar pirātisku staciju!Grin

Yahoo
Bet... Ja jau Valmieras TV itkā ir iznomājis frekvenci...., tad kapēc šobrīd skan DIVAS frekvences vienlaicīgi un no viena torņa??? ESD tādas lietas gan nepieļautu! Es domāju, ka tā ir pvisam cita virtuve!!

Sarkangalvīte
Yahoo, ja Valmiera ir vinējusi 2 frekvences tad arī viņas var laist no viena torņa (ar noteikumu ka nav traucējumi), ESD tikai seko fekvences legalitātei, traucējumiem un pārklājuma zonai, bet nevis frekveņču skaitam no torņa. Cool
Edited by Sarkangalvīte on 06/09/2009 15:27

Dexs
SWH savulaik bija daudz reģionālo studiju, taču palēnām visas nomira dabīgā nāvē... Arī Jēkabpilī... Laikam tagad Ventspilī un Liepājā ir. Maybe Valmierā vēl. Senāk tak Rēzeknē, Daugavpilī, Kuldīgā bija... viskautkur...

Yahoo
Kad tad nez Valmiera vinēja?? kaut kā neatceros...

Dexs
Tā, kaut kas ir sācis skanēt 99,8 MHz - arī "Drīzumā šeit būs radio Vidzemes iedzīvotājiem" vai kas tml. Ierunājis Melderis + Malkavs.
Tā kā to es varu uztvert Viesītē, + ar centra vadiņu, pieņemu, ka signāls nāk no Cesvaines. Kāda informācija?
Jūtu, ka vēlviena radiostacija, kuru normāli paklausīties nevarēs - 99,8 MHz no Lietuvas nāk iekšā M-1. Būs "kariņš", kā rezultātā ne vienu ne otru nedzirdēs... Sad

Jurijs Dimbovskis
99.8 MHz frekvencē skanēs Radio Vidzeme no Cesvaines (droši vien paralēli 97.0). Vēl viena jauna Radio Vidzeme frekvence būs 92.8 no Limbažiem.
Savukārt Latviešu Radio drīz sāks raidīt Talsos (94.3) un Kuldīgā (103.2)

73!

Rolands Strautmalis
99,8 MHz no Cesvaines un 97,0 MHz no Valmieras skan paralēls signāls. Stacija sevi identificē kā "jauna radiostacija visai Vidzemei" vai "radio visai Vidzemei". Līdz ar darbības sākšanu paralēlā frekvencē no stacijas identifikācijas džingliem ir pazudis frekvences skaitlis 97,0, kā arī vairs neskan piebildes par raidīšanu testa režīmā. Man raidītāju 99,8 MHz uztvert nav nemaz tik viegli.

73!

Dexs
99,8 man (uz centra) skanēja visai labi, tiesa, vadiņu, kurš centram nāca klāt bija jāmēģina visai dažādi likt, jo bija jācīnās ar vietējiem "monstriem", kuri nāk ļooooti daudzās frekvencēs iekšā, kur viņiem tajās nevajadzētu nākt. Arī 99,8.
Mašīnā atkal 99,8 MHz nāca iekšā M-1 no Lietuvas. Es nezinu kā ir, kad notiek braukšana pa pilsētu. Braucot uz J-Pili, noteikti Skonto paliek atkal stiprāks, uz Neretu - pretēji, M-1. Kad būs brīvāks, nočekošu situāciju.
A uz kinozāles neko ar ārējo nevaru notvert, jo tā man pagaidām līdz siltākam laikam ir noņemta nost - galīgi nebija laika vasaras beigās uzlikt atkal un salabot. Tur situācija varētu būt ļoti interesanta, 99,8 MHz M-1 gāja ļoti labi, nu gandrīz ideāli, bez nekādas šņākoņas uz Stereo režīma, kā būtu tagad ar Skonto "pakaļā", grūti iedomāties. Anyway, šitas man vairs nepatīk. Ja vēl kaut kas uz 100,2 tuvumā parādīsies, tad hobijs gandrīz vai jāpamet, neko foršu vairs dzirdēt nevarēs... Grin
(100,2 no Panevēžiem nāk iekšā M-1 Plius). 100,5 biški par tālu priekš normālas ikdienas klausīšanās (M-1 Plius no Šiauliai, Bubiai laikam, ja precīzi)...

Rolands Strautmalis
Radio Skonto Vidzeme nu jau kādu laiku skan arī trešajā paralēlajā frekvencē 92,8 MHz no Limbažiem. Programmas nav paralēlas Radio Skonto 107,2.

73!

Dexs
Kādi DJ tur vispār ir? Vai tikai drillē savus 5 diskus?

Yahoo
Laikam jau nē! Smile

Pāriet uz sadaļu
Jaunākie komentāri
· Komentēšu šo vien...
· Gan jau kāds to pro...
· NEPLP vadītaja reak...
· https://anrijs.lv/me...
· Rolands Strautmalis,...
· Viktorīna. Pavisa...
· Ja kādam no jums fo...
· Tad sanāk ka pārē...