Free FM banner
4 Jūlijs 2026
Saules Aktivitāte
Saules Aktivitāte
Draugi
People.lv Near-Space Program
Latvijas radiostaciju ceļvedis
Legacy SAT - Ieskats satelītu televizijas vēsturē
IBM Kolekcija - Projekts kurā tiek tīrīta un restaurēta IBM ražotāja tehnika.
Aktuāls Jautājums
Kādu interneta radio izvēlaties klausīties ikdienā?

LV vietējo radio piedāvāto

Ārzemju radio piedāvāto

Neklausos interneta radio

Šodienas jubilāri:
Šodienas jubilāri GE-DX
Čats
You must login to post a message.

27/11/2023 02:08
Paldies.

26/11/2023 20:38
Prozīt Princ. Cool

10/05/2023 23:09
Yahoo Hip Hip , Urā!

05/03/2023 03:02
Pateicos! Galvenais, ka nozarē viss joprojām notiek. Tie, kam jābūt īstajos brīžos pie uztvērējiem, tur arī ir! 73!

04/03/2023 23:53
Turpinot tradīciju, Roland sumināts. 73

28/11/2022 11:07
Paldies 73

27/11/2022 01:01
Normāls čatiņš... Normund, apsveicu un 73!

05/03/2021 00:39
Paldies! Lieliska DX dāvana 50. dzimšanas dienā bija aizpagājušās nakts profilakse Zaķusalā! 73!

04/03/2021 20:19
Roland, Sumināts! Lai intresanti DX!

27/11/2020 13:57
Paldies, Roland!

Skatīt tēmu
Free Fm » Radio » I-Radio
 Print Thread
Interneta radio- tagadne un nākotne!
eduards
Lai ko arī teiktu ''FM'' fanāti un skeptiķi, ja mēs objektīvi paraugāmies uz faktiem, interneta radio pieder nākotne radio industrijā.

Jau tagad tieši interneta radio ieņem nopietnu lomu kopējajā radiostaciju apritē visapkārt planētai Zeme.

Aicinu iepazīties ar kolēģu diskusiju Digitalspy.co.uk forumā- http://www.digitalspy.co.uk/forums/showthread.php?t=664613

Pievērsiet uzmanību argumentētajiem viedokļiem- tie vairums runā par labu interneta radiostacijām.

Konkrēti piedāvāju kādu komentāru angliski oponējot jau iepriekš viesu grāmatā aizsāktajai diskusijai par to,ka vairums autobraucēju izvēlas ''FM'

Personally I have my laptop's headphone output connected up to the car's AUX input allowing me to drive around and to listen to anything that is on the net. It's weird listening to an American radio station for example, complete with it's local adverts, jingles and news/weather whilst driving around Newcastle Upon Tyne

The web'n'walk service is at 3.6 Mbps and compares with many basic home broad band packages. You have to be careful not to exceed the monthly 3GB cap however!

I do also like listening to podcast in the car. It is only a matter of time before these services take off. In a few years, I reckon most broadband services will be wireless anyway. Given good pricing and good download limited (or indeed truly unlimited), mobile broadband is the way to go.

Te skaidri redzams ,ka jau tagad- Lielbritānijā, cilvēki braucot ar automašīnām izmanto interneta radiostaciju sniegto piedāvājumu un klausās interneta radio un manis jau iepriekš pieminētos podcāstus.

Protams, var oponēt un teikt,ka mūsu situācija ar interneta kvalitāti ir slikta utt. ,taču arī Lielbritānijā tā nebūt nav spīdoša un tur interneta tehnoloģijas ir vienas no tām,kas attīstās vislēnāk...

Tākā, izdariet savus secinājumus paši.

Esmu pārliecināts,ka tuvāko mēnešu,gadu laikā FM frekvenču nozīme Latvijā arvien mazināsies un šobrīd investēt FM tehnoloģijās (lasi- uzstādīt torņus, cīnīties ar NRTP vējdzirnavām) ir vairāk kā muļķīgi.

Smile

Norm
Interneta radio protams ir laba lieta, tachu Latvijaa taa vel ir autinjos, jo taa reaali jau klausaas tikai i-radio savos datoros. Taapat arii Latvijaa galiigi nekustaas digitalizaacijas ievieshana.
Anglijaaa protams nav vairs izveele, FM frekvences ir visas aiznjemtas, DAB arii pamataa, ja klausaas tad maajaas vai uz paarneesamajiem radio uztveereejiem. Mashiinaas kaut kaa neesmu pamaniijis.
Veel joprojaams ljoti populaara ir AM frekvence arii.
Un kaa ieksh LV ar normaalu netu ieksh telefoniem? Skjiet jau ka nav tik spozhi.

eduards
Pamatā interneta radio Latvijā klausās izmantojot datoru, tas ir tiesa,taču tas vēl neko nenozīmē.
Digitalizācijas ieviešana manuprāt ir pupu mizas un nekam nevajadzīga lieta- jau tagad Lielbritānijā runā par to ,ka pārejas process no FM uz internetu ko sauc par ''DAB'' jau šobrīd kļūst aizvien nevajadzīgāks. Smile
Ar netu iekš telefoniem,ja ir gribēšana problēmu nav, vienīgi,cik es esmu informēts, lai klausītos interneta radio izmantojot telefonu ir nepieciešams visai moderns aparāts + patērētais naudas daudzums varētu būt ļoti liels,taču, arī tā ir risināma problēma. Smile

Yahoo
vajag dzīvot realitātē, nevis lielbritānijā Grin

kurš tavu ir radio klausīsies mašīnā braucot?? Daudziem tas ir daudz aktuālāk, nekā sēdēt pie kompja un blenzt zilajā ekrānā Shock
Edited by Yahoo on 18/09/2007 20:54

Yahoo
par izteicieniem .. .publiskais fui tev Angry

Atceries, ka vajadzēs visu laiku spaidīt shotcastu, lai redzētu cik klausās... man piedur aaaa laikam F5 vienkaarshaak !! Grin
Edited by Yahoo on 18/09/2007 20:59

eduards

Yahoo wrote:
vajag dzīvot realitātē, nevis lielbritānijā Grin

kurš tavu ir radio klausīsies mašīnā braucot?? Daudziem tas ir daudz aktuālāk, nekā sēdēt pie kompja un blenzt zilajā ekrānā Shock

Es vēlreiz atkārtoju - Lielbritānijā interneta tehnoloģijas ir tik pat vai pat vājāk attīstītas nekā Latvijā un uz to ,kāpēc mums vēljoprojām šāda prakse netiek ieviesta ir pavisam vienkārša atbilde- Latvijā līdz šim nav bijusi NEVIENA profesionāla interneta radiostacija,kas būtu pelnījusi apzīmējumu ''radio'' ,nevis ''dziesmu kaste'' vai ''dziesmu kaste ar nelielām piedevām''...

Tālāk- Klausīties radio internetā izmantojot internetu un datoru nenozīmē blenzt zilajā ekrānā.
Kāds sakars ekrānam ar radio?
Ieslēdz radio un izslēdz monitoru kaut vai.
Ievelc sev audio sistēmu pa visu māju un ej greb no koka rūķīšus savā darba kabinetā un klausies radio.

Visu var ,ja tikai ir gribēšana.

Par shoutcast-Nesapratu Tevi. Kāds sakars te ar shoutcastu? Kas vispār teica,ka jāizmanto shoutcast kā serveris?
Un kas teica,ka man jāspaida un jāskatās cik cilvēki klausās?
Vai tad FM radio programmu direktori to vien dara kā skraida pa mājām un praasa- jūs klausāties ? Grin

Starp citu,vēl viena no interneta radio priekšrocībām - Ir iespējams noteikt precīzu klausītāju skaitu,atšķirībā no FM radio minējumiem veicot apšaubāmas kvalitātes aptaujas.
Edited by eduards on 18/09/2007 21:21

Yahoo
un parasti šāda veida stacijām tas ir no 2 līdz 10 !

eduards
Yahoo- Kā jāsaprot ''tāda veida stacijām'' ?

Ja tu domā ''dziesmu kastes'' ,tad tas ir loģiski un tur nav ko brīnīties, jo ja arī radio tiek veidots kā ''dziesmu kaste'', tad reāli iemantot klausītājus tā var tikai ar rūpīgi atlasītām playlistēm un muzikālo programmu. Wink

Yahoo
tā jau laikam sanāk!

Dexs
Manuprāt radio lēnām vispār mirst! Pats tā nesliecos domāt, bet mani draugi liek tā man domāt!
Mūsdienās (piemēram jaunatne) vispār izvēlās ne klausīties to, ko viņiem uzspiež, bet labāk ieslēdz savu Walkman un klausās to, kas tīk viņiem.
Tas pats arī datorā - vai nav vieglāk palaist Winampu, kur spēlē manus mīļākos gabalus???

Es personīgi mīlu FM diapazonu, nezinu kāpēc, man vnk tā patīk labāk!
FM skaņas kvalitāte ir ievērojami augstāka (vismaz manā skatījumā klausoties uz kinozāles).
Pie tam, manas iecienītās radiostacijas nemaz nenodrošina retranslāciju internetā, t.i. M-1, M-1 Plius (es dzīvoju netālu no leišu robežas, klausos Lietuvas stacijas) jo Latvijas ēterā tiešām vairs vnk nav ko dzirdēt...

I-neta radio man neliekas ērts, turklāt Latvijā nav profesionālas un interesantas radiostacijas, kas raidītu TIKAI internetā...
Ja nu vienīgi TopRadio, taču arī tas raida 106,6 Iecavā un FmExtra 100,5 Rīgā!

Iespējams i-neta radio ir nākotne, taču pagaidām tas mani vispār nesaista jo liekas neērts...
Edited by Dexs on 18/09/2007 22:04

eduards
Dexs - Piekrītu,ka šobrīd Latvijā nav kvalitatīvas radiostacijas,kas raida tikai internetā,taču, tas nenozīmē to,ka nevar klausīties ārzemju plašo piedāvājumu klāstu... Smile
Tiesa, arī FM raidošās radiostacijas Latvijā ar īpašu kvalitāti pat nepapūlas izcelties...

Par radio ''miršanu''- Tas,ka cilvēki klausās mūziku,kas atrodama viņu cietajos diskos nav nekāds rādītājs.
Es arī tā daru, taču 70% no mūzikas,kas atrodas manā datorā es pirmo reizi esmu dzirdējis tieši radio. Un apmēram 65% tieši no ārzemju radiostacijām.

Pēc būtības jau nav paredzēts,ka tu radio klausies visu dienu,taču nevar noliegt,ka ir arī tādi radio fanāti,kas to klausās visu dienu (un tas taču nav slikti ) Wink

Yahoo
klausījās un klausās, un klausīsies pa naktīm... mīlu FM GrinGrinGrin
Edited by Yahoo on 18/09/2007 22:51

eduards
Yahoo- Mīli vien, vai tad tev kāds liedz?

P.S. Man ļoti patīk iemigt ar kādu ārzemju interneta radio pārraidi Pfft

Yahoo
kad kompis rūc blakus..

Dexs
Grin
Tieši tā, man labāk patīk ieslēgt kinozālīti - M-1 Plius programma Muzika Dviems (Mūzika Diviem) -->Sleep, tā taču ir ērtāk!

Eduard - mums klasē (mācos 11.) var teikt neviens neklausās radio, vienīgais esmu es kas par šīm lietām vispār interesējās...

eduards
Yahoo - Tas atkal ir jautājums kā tu to visu noorganizē.
Ja labi grib var izdarīt tā,ka nerūc.
Un ja labi grib, tad kā jau teicu var skaļruņus ielikt arī 2. istabā un tad nekas nerūks. Smile

Dexs- Kas tieši tur ir ērtāk ? Grin

Man ērtāk ir visu vajadzīgo ātri sameklēt un uzslēgt internetā. Smile

Dexs- Skola šajā gadījumā nav absolūti nekāds rādītājs un nav arī nekāds sabiedrības mini-modelis,tākā diez vai mēs varam izdarīt šādus secinājumus balstoties uz to...

Dexs
Protams ka nevaram, bet vienaudžu vidū izdarīt varam gan - viņi klausās Walkman!
Lūk tu saki, ka visu var noorganizēt...
Kāpēc man kompis jāliek skapī un jādara citas figņas ar datoru, lai vnk paklausītos radio? Tas man nav vajadzīgs!
Kinozālē man ir saprogrammētas frekvences, man ir ērtāk uzslēgt ar dažām pogām tās...
Bez tam, datora skaņas aparatūra man arī nav tā labākā - Maximas tumbiņas pa 2ls Grin
Mūziku uz datora neklausos, tāpeč neredzu jēgu pirkt ko spēcīgāku, lai gan nākotnē, kas zin...
Visi aspekti pret FM man personīgi spēlē par labu, lai to izvēlētos ES! Wink

Daniel
Tas viss ir muljkjiiigi !!!! Kapec lai cilveks apgrutinat sev dziivi ar liekaam ieriiceeem, laptopu pie mashiinas magja un visiem paareeejiem Sh*** ja tas viss ir iegustams izmantojot vienu salidzinoshi letu ierici!

Patiesiba nebeidzama diskusija ! Naakotne lai paliek sava vieta ! tachu shobrid Fm paliek Fm ! Vsjo Smile

eduards
Dexs- Nav tādi "viņi"... Smile Kaut vai par pierādījumu tam esi Tu. Tu esi izņēmums savā klasē.
Pat ja pieņemam, ka radio auditorija jaunās paaudzes vidū balstās tikai uz šādiem izņēmumiem, tur jau salasās pamatīgs pulciņš,ja piem. katrā klasē ir 1,2 vai 3 izņēmumi sareizinam ar skolām,pieskaitam tos kas nemācās utt. utt. Grin
Un varam dzīt sazvērestības teorijas cik tik uziet. Smile

Daniel- Tur jau tā lieta,ka nav iespējams. Es vēlreiz saku- izmantojot internetu Tu vari klausīties jebkuru radiostaciju visapkārt planētai Zeme.
Nu Tu nekad nevarēsi paklausīties Rob Da Bank @BBC Radio 1 atrodoties Latvijā izmantojot FM.
Un Tu nekad nevarēsi noķert savu iecienīto "Star FM" Grin ,ja atradīsies dziļos laukos (un internetu šobrīd iespējams ierīkot da jebkur).
Pagalam šaura domāšana jums,šaura.
Smile

Bet es jau saprotu,ka uzsākt šādu diskusiju adresē ,kuras nosaukumā ir FM ir visai bezcerīgs pasākums Grin

Daniel
Lai paliek ! Taa var demogogjeet ilgi un dikti ! un nez kapec man nepartraukti jaatkartojas !

Pāriet uz sadaļu
Jaunākie komentāri
· Komentēšu šo vien...
· Gan jau kāds to pro...
· NEPLP vadītaja reak...
· https://anrijs.lv/me...
· Rolands Strautmalis,...
· Viktorīna. Pavisa...
· Ja kādam no jums fo...
· Tad sanāk ka pārē...
· Visām septiņām ir...
· Vai ir kādas izmai...